Vijf woningen ontruimd na brand in Portiekwoning Pluvierstraat

Duindorp – Vanavond heeft brand gewoed in een woning in de Pluvierstraat in de Haagse wijk Duindorp.

De brand in de portiekwoning op de tweede etage werd rond kwart voor elf gemeld door omwonenden; de bewoner was op dat moment niet thuis.

Brandweervoertuigen van kazernes Scheveningen en Archipel zijn ter plaatse gegaan. Bij aankomst kwam er veel rook uit de woning.

De brandweerlieden hebben bij de brandbestrijding twee tankautospuiten ingezet en een Hoogwerker : er is daarom opgeschaald naar ‘middelbrand’. Er zijn vijf woningen ontruimd.

Bij de brand zijn er geen gewonden gevallen. Wel heeft de brand veel schade veroorzaakt in de woning. Deze is daardoor voorlopig onbewoonbaar.

Er wordt sterk rekening gehouden met brandstichting. De politie heeft een plaats delict afgezet en Team Brandonderzoek gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Stichting Salvage zal de bewoner ondersteuning bieden bij het afhandelen van de schade en het regelen van tijdelijke huisvesting.

Volgens buurtbewoners uit de straat zouden er vaker incidenten zijn bij de desbetreffende woning de politie kon hier niks over zeggen.

Video Volgt :

Foto’s :

Een gedachte over “Vijf woningen ontruimd na brand in Portiekwoning Pluvierstraat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.