veel schade na grote brand in appartementencomplex

Den Haag – Op de Van Alkemadelaan heeft brand gewoed in een appartementencomplex.

De brandweer heeft meerdere eenheden ingezet en heeft opgeschaald naar ‘grote brand’.

De brand werd rond kwart over zeven gemeld en daarop zijn brandweereenheden van kazernes Scheveningen en Archipel ter plaatse gegaan. 

De brand is ontstaan in een woning op de eerste etage. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het pand. Er was ook veel rook te zien.

De brandweer schaalde op naar ‘middelbrand’ en zelfs naar ‘grote brand’; er zijn totaal drie tankautospuiten ingezet bij de brandbestrijding.

Een aantal woningen in het complex is ontruimd. De bewoners daarvan stonden tijdelijk op straat te wachten tot zij hun woning weer in konden. Later zijn zij overgebracht naar de nabijgelegen Beatrixkazerne, alwaar zij kunnen wachten op de dingen die komen gaan.

De Van Alkemadelaan is in beide richtingen afgesloten in verband met de brand. Er wordt een bewoner in de ambulance verzorgd.

Rond acht uur was de brand geblust, en is de brandweer begonnen met een nacontrole in het pand en met het ventileren van het gebouw. Als er geen schadelijke rookgassen meer gemeten worden, kunnen de bewoners naar verwachting naar hun woningen terugkeren.

Foto´s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *