de Boeren zijn weer in Den Haag

Den Haag – Het is alweer enige tijd geleden, dat de boeren demonstreerden in Den Haag

In de tussentijd hebben de boeren deelgenomen aan allerlei gesprekken; om te kijken hoe het stikstofprobleem aangepakt kan worden. Maar kortgeleden werd bekend dat er advies aan de regering ligt, wat er in feite op neerkomt dat het onmogelijk wordt om in bepaalde gebieden een boerenbedrijf te runnen. Op dinsdag werd bekend dat het CDA (traditioneel een boerenpartij) ook geen andere oplossing ziet dan een drastische beperking van de veestapel. Dat zien de boeren als verraad; maandenlang meepraten, en uiteindelijk toch weg moeten.

De boeren willen hun bedrijf kunnen voortzetten; en dat uiteindelijk aan de volgende generatie kunnen overdoen. Daarom voeren zij zowel bij provinciehuizen in de regio als in Den Haag actie. Zij zijn van mening dat zij genoeg hun best best gedaan hebben; en dat andere sectoren zoals de industrie en de luchtvaart nu hun bijdrage moeten gaan leveren.

De eerste boeren kwamen rond acht uur aan in Den Haag met hun trekkers. Hoewel het nadrukkelijk verboden was om de trekkers op het Malieveld te plaatsen (het veld was net hersteld van de zware schade van eerdere demonstraties) stonden er al snel een flink aantal trekkers op het gras.

Het is eigenlijk de bedoeling dat de trekkers worden geparkeerd op wegen rond het Malieveld.

Rond 10.45 heeft de politie de kruising Benoordenhoutseweg met de Utrechtsebaan afgesloten, zodat er geen trekkers meer naar het Malieveld zouden gaan, maar geparkeerd zouden worden op o.a. de Benoordenhoutseweg. Dat werkte maar even, want de boeren wisten met hun trekkers via fietspad en berm toch het Malieveld te bereiken.

Video :

Foto`s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.