Gewonde na explosie Bedrijfsbusje

Scheveningen – In de Hoogaarsstraat in Scheveningen vanochtend een ontploffing plaatsgevonden met een bedrijfsbusje. In de omgeving zijn meerdere woningen beschadigd. Op dit moment is één persoon met verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis

Bewoners terug naar huis 17:16

Het onderzoek van de politie ter plaatse is afgerond evenals het onderzoek naar de verdere schade aan de woningen. De woningen zijn veilig verklaard, wat betekent dat de bewoners in de loop van de avond weer kunnen terugkeren naar hun woning. Wel hebben ruim twintig woningen (glas)schade opgelopen bij de ontploffing. Momenteel wordt hard gewerkt om de omgeving schoon te maken en de woningen klaar voor de terugkeer van de bewoners. De gemeente en Stichting Salvage staan de bewoners bij. Einde berichtgeving.

Onderzoek nog bezig 14:04

Op dit moment is het onderzoek van de politie nog bezig. Na afronding van dit onderzoek wordt gekeken naar de mogelijke terugkeer van de bewoners van de ontruimde woningen. In totaal hebben ruim 20 woningen schade opgelopen bij de ontploffing. Het gaat veelal om glasschade, bij enkele woningen wordt ook onderzoek gedaan naar eventuele schade in de constructie. De tijdelijke opvang voor de bewoners is geregeld.

Update 12:47

Op dit moment wordt een tijdelijke opvanglocatie voor de bewoners georganiseerd. De schade aan de woningen wordt verder in kaart gebracht. De persoon die naar het ziekenhuis is vervoerd, is bij de ontploffing gewond geraakt. Naar de oorzaak van de ontploffing gaat nader onderzoek plaatsvinden.

Ook bracht burgemeester Jan van Zanen een bezoek aan de Hoogaarstraat om met bewoners en hulpverleners te praten over het incident en een hart onder de riem te steken.

Foto’s & Video

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.