Ze zijn weer open! De eerste mensen pakken een terrasje en eerste biertjes zijn getapt

DEN HAAG – Ze zijn open! Na ruim een half jaar gesloten te zijn geweest, stroomden de terrassen vanaf 12.00 uur langzaam vol. Het is één van de versoepelingen die vandaag in gaat. De terrassen mogen, onder voorwaarden, open van 12.00 tot 18.00 uur.

Naast het openen van de terrassen tussen 12.00 en 18.00 uur, is sinds vannacht ook de avondklok afgeschaft, mogen we weer twee mensen op bezoek ontvangen, zijn niet-essentiële winkels open tot 20.00 uur en essentiële winkels weer helemaal. Daarnaast mogen er weer 100 mensen aanwezig zijn bij uitvaarten en mogen studenten van het hoger onderwijs een dag per week naar school.

Voorwaarden

Verplicht reserveren, zoveel mogelijk blijven zitten, contactloos betalen, binnen plassen met een mondkapje op. Dat zijn enkele van de voorwaarden waaronder de terrassen woensdagmiddag weer open mogen. Per buitenterras geldt een maximum van vijftig mensen, zo staat op rijksoverheid.nl. Entertainment op of rond het terras is uit den boze, evenals het vieren van bruiloften en feesten.

Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht. De GGD gebruikt die info voor eventueel bron- en contactonderzoek. Aan een tafel zitten maximaal twee mensen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen onder de 12 jaar. Zitten aan een tafel is sowieso verplicht. Met kuchschermen ertussen mogen tafels ook op minder dan 1,5 meter van elkaar staan. Tafeltjes mogen niet aan elkaar worden geschoven.

Foto’s en video

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.