Auto in brand gestoken met aanmaakblokjes aan Tholensestraat

Duindorp  – In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden geprobeerd om een auto in brand te steken aan de Tholensestraat in Den Haag.

Ze schrokken zich rot van het vuur. Het rechter achterwiel bleek in brand te staan. Ze hebben dit met een emmer water weten te blussen. Daarna met een brandblusser. De brand kon snel geblust worden. De brandweer werd gebeld om na te blussen.

De politie heeft sporen van brandstichting geconstateerd. Door het snelle blussen was op één van de wielen te zien dat er aanmaakblokjes zijn gebruikt.

Ondanks de snelle reactie van de eigenaar is de schade enorm. De politie heeft aangifte opgenomen en de recherche zal de zaak veder onderzoeken. Volgens de eigenaar zou het een bekende geweest die dit heeft gedaan en zou dit op film hebben staan van een bewakingscamera die bij de woning hangt, Ook sprak de eigenaar dat er eerder meerdere banden zijn lek gestoken van de auto. De politie neemt dit mee in het onderzoek.

Foto’s