Brandende vuilniswagen dumpt lading op Zwarte pad

Scheveningen – Op de parkeerplaats aan het zwarte pad op Scheveningen is dinsdagochtend een ontzettende rommel ontstaan na een brand in een vuilniswagen. Door de brand moest de chauffeur van de wagen de volledige inhoud – zo’n acht ton aan vuilnis – uit de brandende vuilniswagen kieperen.

De chauffeur kwam er al rijdend achter dat er iets brandde in de lading van de wagen. Hij bedacht zich geen moment en sloeg de parkeerplaats aan het Zwarte pad op, een veiligere plek dan al rijdend op de weg. Eenmaal daar is de inhoud van de vuilniswagen op de parkeerplaatsen gekieperd.

Het gevolg is een enorme rotzooi aan het Zwarte pad. Een grijper zal ter plaatse komen om het vuilnis weer rop te ruimen. Ook de brandweer is ter plaatse geweest om de vuilniswagen te controleren. De vermoedelijke oorzaak van de brand is onbekend maar het is zeker niet ondenkbaar dat het iets van BBQ resten zijn die bij het afval terecht is gekomen. De rommel wordt in de loop van de ochtend opgeruimd.

Foto’s: