Brand in restaurant aan Renbaanstraat meerdere woningen ontruimd

Scheveningen – In een restaurant aan de Renbaanstraat in Den Haag is woensdagavond brand uitgebroken. De eigenaren sloegen rond 20.15 uur alarm. Doordat er veel rook vrijkwam bij de brand, zijn er meerdere woningen naast de eettent ontruimd. Inmiddels is de brand onder controle.
De brand in het Indonesische restaurant ontstond in de koeling, laat een woordvoerder van de brandweer weten. Bij de brand kwamen zwarte rookwolken vrij. Meerdere brandweerwagens en ambulances werden daardoor opgeroepen naar de locatie van het incident. Na 45 minuten blussen had de brandweer het vuur onder controle. De twee eigenaren van het restaurant zijn nagekeken door het ambulancepersoneel, maar ze hoefden uiteindelijk niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.
Vanwege de rookontwikkeling heeft brandweer de woningen naast en boven het restaurant ontruimd. ‘Er staan in totaal twaalf mensen op straat’, vertelt de woordvoerder. ‘Er worden nu nog metingen gedaan in de woningen en geventileerd. De verwachting is dat de bewoners daarna weer terug naar huis kunnen.’ Het restaurant zelf heeft wel veel schade opgelopen door de brand en blijft voorlopig gesloten. Hoe de brand in de koeling is ontstaan, is niet bekend.