Dode en Meerdere zwaargewonden bij ongeval Koningskade

Den Haag – Bij een zwaar ongeval op de Koningskade in Den Haag zijn vrijdagavond  meerdere “Zwaar” gewonden gevallen. Op de kruising met de Javastraat kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing.

Rond half negen ging het op de kruising flink mis. Toen twee personenauto’s op elkaar botsten. Meerdere personen kwamen door de aanrijding bekneld te zitten. Naast de politie, brandweer en meerdere ambulances kwam ook het Mobiel Medisch Team ter plaatse.

De brandweer heeft  drie beknelde slachtoffers kunnen bevrijden. De slachtoffers zijn er zeer slecht aan toe.

Er zijn inmiddels twee slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het derde slachtoffer is er zeer ernstig aan toe. Deze is ook per ambulance inmiddels onderweg naar het ziekenhuis. De arts van het MMT is mee met de ambulance.

De kruising is groots afgezet. De verkeerspolitie is een onderzoek gestart. Ook de Forensische Opsporing Verkeer (FOV) is ter plaatse.

Update 21-01-2023:

De politie meldt dat een 23-jarige man uit Delft overleden is ten gevolge van dit ongeval. De man was de bijrijder van het rode voertuig en is na het ongeval door de hulpdiensten gereanimeerd. Helaas mocht alle hulp voor dit slachtoffer niet meer baten.

Ook de twee andere gewonde personen moesten worden vervoerd naar het ziekenhuis. Een van deze personen, een 23-jarige man woonachtig in Den Haag, is als verdachte aangehouden. Deze man reed vermoedelijk onder invloed. Zijn betrokkenheid, de betrokkenheid van de andere partij en de toedracht wordt onderzocht.

Video :

Foto’s