Grote zoekactie na dat man niet terug keert uit het water

Scheveningen – Donderdagmiddag 5 januari zijn de hulpdiensten groots uitgerukt nadat meerdere personen gezien hadden hoe een man in verwarde toestand het water in liep nabij de pier.

Na dat de man niet meer het water uit was gekomen en de kleding onbeheerd achtergelaten was sloegen omstanders gelijk alarm en belde 112. Meerdere hulpdiensten zijn hierna opgeroepen waaronder ook de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij).

De hulpdiensten zijn opzoek naar een eventueel slachtoffer, de reddingsboten Kitty Roosmale Nepveu de Beluga, George Dijkstra ( Ter heijde ) en Edith Grondel ( Katwijk ) Hebben meerdere zoekacties op het water gemaakt. Ook de KHV (Kust Hulpverlenings Voertuig) van de KNRM is aan het zoeken. De politie is opzoek naar getuigen die eventueel wat meer weten.

brandweerlieden Van het Surf Rescue Team van brandweer Scheveningen gingen te water, zij hebben enige tijd ook gezocht naar een eventueel slachtoffer. Ook de Search And Rescue (SAR) helikopter sloot aan lbij de zoekactie.

Volgens de woordvoerder van de brandweer hebben omstanders een persoon het water in zien gaan, deze is hierna niet terug het water uitgekomen.

De zoekactie is momenteel in handen van de Kustwacht. Zij zoeken momenteel nog met een vliegtuig.

Update 05-01-2023 19:30

de hulpdiensten stoppen de zoekactie ter land , ter zee en ter lucht. Er is niemand in het water aangetroffen de politie neemt de zaak over.

 

Foto’s

 

 

9 gedachten over “Grote zoekactie na dat man niet terug keert uit het water

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *