politieagent die door zijn eigen fiets werd bekogeld in de Koppelstokstraat raakt gewond

In de Koppelstokstraat in Den Haag heeft de ME ingegrepen vanwege een onrustige groep nieuwjaarsvoerders.

In de straat was een feestje aan de gang. Omdat er veel vliegvuurontstond door de harde wind, besloten de hulpdiensten het vuurtje te beëindigen. Op deze beslissing werd een deel van de aanwezigen vervelend richting hulpverleners, waarop ook de ME ter plaatse kwam en de straat ‘schoonveegde‘.

Er is tenminste één aanhouding verricht. De verdachte zou twee politie fietsen naar agenten gegooid hebben. Een agent is hierbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte zou later een persfotograaf bekogeld hebben met een fles.

Update 04-01-2023

de rechter-commissaris van rechtbank Den Haag   Heeft vandaag besloten het voorarrest van een 38-jarige Hagenaar te verlengen met 14 dagen.

Foto’s.