scooterrijdster zwaargewond na ongeval Nieboerweg

Duindorp – Een scooterrijdster is vanmorgen zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Nieboerweg.

Het ongeval gebeurde rond kwart voor tien op de kruising met de Tesselsestraat.

De scooterrijdster kwam vanaf de Tesselsestraat en wilde linksaf slaan, de Nieboerweg op. Zij werd daarbij aangereden door een automobilist die vanuit de richting van Scheveningen kwam en die een HTM-bus inhaalde die rechtsaf aan het slaan was, de Tesselsestraat in.

De automobilist heeft daarbij een vluchtheuvel aan de verkeerde kant  gepasseerd en is op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer terecht gekomen, alwaar hij in botsing kwam met de scooterrijdster.

In verband met het ongeval werden politie, ambulance en de traumahelikopter met het MMT uit Amsterdam gealarmeerd. De traumaheli is geland op een braakliggend terrein in de Tesselsestraat.

De scooterrijdster is in de ambulance verzorgd en is daarna met spoed vervoerd. De arts van het MMT is niet met de ambulance meegereden. De automobilist is aangehouden.

De VOA heeft onderzoek gedaan. De auto en de (huur)scooter zijn door de politieberger afgevoerd. Het kruispunt was enige tijd afgesloten in verband met het ongeval en het VOA-onderzoek.

Update 29-08-2022 : 

de Politie heeft ons laten weten dat de bestuurder van de auto is aangehouden is aangehouden vanwege een aanrijding met letsel en rijden onder invloed. De 28-jarige man, zonder vaste woonplaats, blies 495 ug/l.

Daarnaast is bloed van hem afgenomen om vast te stellen of hij ook onder invloed was van drugs. Hij is in verzekering gesteld en zit dus nog vast. De Verkeersdienst doet verder onderzoek naar het ongeval.

Het slachtoffer, een 26-jarige vrouw uit Den Haag, is zwaargewond geraakt. Zij heeft letsel aan een arm waaronder een botbreuk.

.

Video :

https://youtu.be/IeQzs_QNaao

Foto’s :

  

 

 

5 gedachten over “scooterrijdster zwaargewond na ongeval Nieboerweg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *