Zr.Ms. Zeeleeuw In de Scheveningse haven

Scheveningen – Zr.Ms. Zeeleeuw is in de middag van woensdag 15 juni in de haven opgedoken. De onderzeeër van de Koninklijke Marine ligt er tot en met Vlaggetjesdag, wanneer de komst van de Hollandse Nieuwe ook in de schijnwerpers staat. Zondag zal hij weer vertrekken. Op 16 en 17 juni zijn de scholierendagen. Jongeren mogen dan de onderzeeboot van dichtbij zien en vertelt de onderzeebootbemanning graag over het leven aan boord, maar niet over de opdrachten. Die zijn tenslotte geheim.

De Koninklijke Marine verzamelt onder meer inlichtingen met haar onderzeeboten. Het levert vaak interessante informatie op. De operaties zijn daarom zeer gewild tijdens opdrachten voor de Europese Unie en de NAVO. De onderzeeboot is echter een zeer schaars product, oftewel een nichecapaciteit, die niet altijd valt te leveren.
De Zeeleeuw heeft onder meer stealth-eigenschappen. Ondergedoken maakt het de boot onzichtbaar en moeilijk op te sporen door schepen, vliegtuigen of andere onderzeeboten. De marine heeft vier bewapende onderzeeboten in haar inventaris. Ze behoren tot de Walrusklasse. De boten zijn echter verouderd. Daarom is besloten ze te vervangen. Zo kan de Nederlandse krijgsmacht via onderzeebootoperaties ook in de toekomst een waardevolle bijdrage leveren aan onze veiligheid. Bovendien gaat de in vele jaren opgebouwde kennis niet verloren.

Foto’s


 

7 gedachten over “Zr.Ms. Zeeleeuw In de Scheveningse haven

 • 28/12/2022 om 17:05
  Permalink

  Thanks for sharing excellent informations. Your website is so cool. I’m impressed by the details that you’ve on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and simply could not come across. What a great website.

  Beantwoorden
 • 28/12/2022 om 16:44
  Permalink

  Attractive component of content. I simply stumbled upon your site and in accession capital to say that I acquire in fact loved account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your feeds or even I success you get entry to constantly quickly.

  Beantwoorden
 • 06/12/2022 om 00:08
  Permalink

  I have to express some thanks to you just for rescuing me from such a circumstance. After scouting throughout the the net and coming across concepts which are not beneficial, I assumed my life was gone. Being alive devoid of the approaches to the issues you have sorted out as a result of this guide is a crucial case, and ones which could have negatively affected my entire career if I hadn’t discovered the blog. Your personal mastery and kindness in controlling a lot of stuff was very useful. I am not sure what I would have done if I hadn’t discovered such a stuff like this. It’s possible to at this moment look forward to my future. Thank you so much for your skilled and effective help. I won’t think twice to endorse your web page to anyone who needs to have tips on this matter.

  Beantwoorden
 • 25/07/2022 om 20:50
  Permalink

  It is truly a great and useful piece of info. I am glad that you shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

  Beantwoorden
 • 08/07/2022 om 19:37
  Permalink

  Hello there, I discovered your website by way of Google whilst looking for a comparable topic, your web site came up, it looks good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *