Ferry T. die Renée (23) stak en haar Lichaam vervolgens in brand stak hoort : 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging

Ferry T. (42) is veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar en tbs met dwangverpleging voor het betasten en doodsteken van Renée (23), waarna hij haar lichaam verbrandde. De Scheveninger hoorde de uitspraak van de Haagse rechtbank met zijn hoofd in zijn handen aan.

De rechtbank stelde dinsdag dat de feiten bewezen zijn en een lange gevangenisstraf op zijn plek is. „Het was mensonterend”, zo stelde de voorzitter van de rechtbank.

Het Openbaar Ministerie eiste drie weken geleden 18 jaar cel en tbs. De officier van justitie nam uitvoerig de tijd om uit te leggen waarom T. niet werd vervolgd voor moord. Dit had te maken met het feit dat, ondanks een extra aangevraagd onderzoek van de familie, niet bewezen kon worden of Renée nog in leven was toen ze in brand werd gestoken.

Emotionele slachtofferverklaring
Nabestaanden en vele vrienden van de sportieve Renée, die net voor haar dood was aangenomen bij de Haagse brandweer, waren aanwezig in de rechtbank. Haar moeder wees erop dat het extra wrang was dat het uitgerekend haar nieuwe collega’s waren die het brandende lichaam moesten blussen. Vanwege de enorme belangstelling waren er een livestream en extra zalen met videoverbinding geregeld.

T., die daags na de dood van Renée werd opgepakt tijdens zijn werk met nog bebloede kleding aan, hoorde de uitspraak hoofdschuddend, soms huilend en met zijn hoofd in zijn handen aan. Tijdens de zitting drie weken geleden werd hij meermaals door de rechter gesommeerd op te houden met huilen. ,,Er zijn hier mensen die meer reden hebben om te huilen. Nu een grote vent zijn”, werd hem toegebeten. T. liet altijd weten zich niets te kunnen herinneren van de bewuste avond. De officier en experts maakten hier korte metten mee. T. zelf zei drie weken geleden na de zitting, waarin heftige videobeelden en geluidsfragmenten werden gebruikt als overduidelijk bewijs, dat het niet anders kon dan dat hij schuldig was.

10 gedachten over “Ferry T. die Renée (23) stak en haar Lichaam vervolgens in brand stak hoort : 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *