‘Geluidsarme’ voetbalkooi Duindorp aan één zijde draadje ?

DuindorpAan het eind van de Houtrustweg, dichtbij de strandopgang, speelden tot voor enkele jaren Duindorpse jeugd in ‘hun’ voetbalkooi. Wegens herprofileren van het gebied verdween die tijdelijk. Maar de terugkeer is nu een heet hangijzer geworden.

Waar aanvankelijk de kooi nauwelijks overlast kon veroorzaken wegens de ligging, is dat nu anders. Want vlakbij de plek waar het speelelement weer zou terugkeren, zijn inmiddels flats verrezen met bewoners uit het duurdere woonsegment.

Geluidsarm
De voetbalkooi zou weliswaar geluidsarm worden, maar dat geldt doorgaans niet voor de jeugd die hem gebruikt. Nieuwe overburen uit dit wooncomplex met de naam ‘De Zuid’ lijken voor het luidruchtige voetbalenthousiasme van de Duindorpers en hun eventuele eigen nakomelingen weinig enthousiasme te kunnen opbrengen.

Gevolg is dat de opening van de nieuwe kooi in september door de wethouder niet is doorgegaan.

Raadslid Lesley Arp van de SP wil weten of er inderdaad een procedure tegen de herplaatsing van de voetbalkooi is gestart bij de voorzieningenrechter. Zij zou dit betreuren, omdat de voetbaltrainingen voor kinderen uit Duindorp wegens corona zijn geschrapt. Een sportfaciliteit als een voetbalkooi zou volgens haar dan juist een goede toegankelijke mogelijkheid zijn om toch nog iets aan sport te kunnen doen. Ze vraagt zich af hoe lang de herplaatsing nu wordt uitgesteld. Ze vreest zelfs dat de terugkeer misschien helemaal niet meer door gaat.

Foto : Google Maps.

12 gedachten over “‘Geluidsarme’ voetbalkooi Duindorp aan één zijde draadje ?

 • 05/12/2022 om 18:58
  Permalink

  I haven?¦t checked in here for a while because I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

  Beantwoorden
 • 24/11/2022 om 00:33
  Permalink

  Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

  Beantwoorden
 • 25/07/2022 om 21:36
  Permalink

  Great write-up, I’m regular visitor of one’s site, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a lengthy time.

  Beantwoorden
 • 08/07/2022 om 19:50
  Permalink

  Wonderful post however I was wondering if you could write a litte more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more. Cheers!

  Beantwoorden
 • 10/12/2021 om 20:26
  Permalink

  Its like you read my mind! You appear to know so much about this,
  like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive
  the message home a little bit, but instead of that, this is magnificent blog.
  An excellent read. I will certainly be back.

  Beantwoorden
 • 09/12/2021 om 16:23
  Permalink

  Iedereen gunt de jeugd een heerlijke kooi om in te sporten. Echter de ‘oude kooi’ gaf de nodige problemen. Niet van voetballende kinderen, maar wel overlast van jongeren met brommertjes, luide muziek tot diep in de nacht en dealende personen… Daar gaat het over, niet of men de hele buurt (dus niet alleen Duindorp) een plek gunt om te sporten. Dichter bij het strand is er ruimte genoeg, dus daar heeft niemand een probleem mee…

  Beantwoorden
 • 08/12/2021 om 21:59
  Permalink

  Jammer dat de ‘nieuwe’ bewoners dit proberen tegen te houden en zelfs geld inzamelen om te procederen, de kooi staat op zeer ruime afstand van de appartementen en ik weet zeker dat iedereen hier heel veel plezier aan gaat beleven. Stop die bangmakerij en plaatsen maar, dit is een woonwijk en daar horen faciliteiten voor de jeugd bij, juist nu.

  Beantwoorden
 • 08/12/2021 om 18:58
  Permalink

  Tuurlijk terug plaatsen we hebben al zo weinig al dat gezeik pfff

  Beantwoorden
 • 08/12/2021 om 18:43
  Permalink

  Gewoon plaatsen, ik woon er zelf, ze moeten gewoon niet zeiken. Anders kan het nog lastig worden voor de bewoners van Zuid.

  Beantwoorden
 • 08/12/2021 om 18:30
  Permalink

  Ben blij toe want ik heb gehoord van buren dat er heel veel overlast was vroeger van hangjongeren . Als ze deze kooi wat meer naar het strand zetten bij die parkeerplaats heeft niemand er last van lijkt mij.

  Beantwoorden
  • 09/12/2021 om 19:17
   Permalink

   Nanda,

   Je vergeet een ding het is wel de wijk van de *hangjongeren* en dat er op het Nordfolkterrein ineens dure huizen zijn neer gezet, wil niet zeggen dat alles ineens naar jullie zin aangepast moet worden…

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *