Meerdere Aanhoudingen na bestorming OPCW gebouw

Den Haag – Een grote groep Koerdische demonstranten hebben vanmiddag het terrein / Gebouw van OPCW aan de Johan de Wittlaan bestormd.

Het terrein van de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens) is rond kwart over twaalf door een groep demonstranten bezet. Enkele demonstranten zijn ook in het gebouw geweest.

Het gaat om een groep Koerden die demonstreren tegen het gebruik van chemische wapens/gifgas door het Turkse leger.

Veel politie werd in allerijl naar de locatie van het incident gestuurd. Ook is de Koninklijke Marechaussee (KMAR) aldaar aanwezig. 

Behalve de politie en KMAR werd ook de ambulancedienst en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam opgeroepen. De reden hiervan is vooralsnog onbekend. Wel staan deze in de omgeving van de locatie stand-by.

De politie heeft rond tien voor één omgeroepen dat alle demonstranten zouden worden aangehouden. Ze werden daarna één voor één afgevoerd.

De Johan de Wittlaan is in verband met dit alles in beide richtingen afgesloten.

Update: rond 13.15 kwam een nieuwe groep demonstranten richting het OPCW-terrein lopen. Die zijn tegengehouden door politie en Marechaussee. Daarbij viel hier en daar een klap met de lange lat. Ook deze groep is uiteindelijk aangehouden en afgevoerd. Volgens de politie zijn er totaal 50 personen aangehouden.

Video :

Foto’s :

4 gedachten over “Meerdere Aanhoudingen na bestorming OPCW gebouw

 • 22/11/2022 om 06:47
  Permalink

  Great article and right to the point. I don’t know if this is truly the best place to ask but do you guys have any ideea where to get some professional writers? Thanks in advance 🙂

  Beantwoorden
 • 29/06/2022 om 14:50
  Permalink

  With havin so much written content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of completely unique content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any ways to help prevent content from being stolen? I’d really appreciate it.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *