Burgemeester sluit garageboxen op Scheveningen na grote drugsvangst

Scheveningen – Op last van de Haagse burgemeester Jan van Zanen heeft de politie twee garageboxen op Scheveningen gesloten. In de ruimten werden al eerder harddrugs, wapens en grondstoffen om xtc te maken aangetroffen. Omdat dit volgens de burgemeester leidt tot gevaar voor de omgeving moeten de boxen nu drie maanden dicht.Het besluit van de Haagse burgemeester volgt op een grote politieactie op 13 april van dit jaar. Toen werden in de strijd tegen een groot internationaal crimineel drugsnetwerk op meerdere plekken in de stad invallen gedaan. Agenten doorzochten onder meer woningen, bedrijfspanden en garageboxen in Scheveningen. In twee boxen aan de Zeesluisweg vond de politie meerdere kilo’s harddrugs, een aantal (nep)wapens en benodigdheden voor de productie van MDMA. Dat is een stof die wordt gebruikt voor het maken van xtc-pillen. Bij de actie werden destijds ook negen mannen aangehouden in de leeftijd van 27 tot en met 59 jaar. Zij worden verdacht van drugshandel, drugsexport en witwassen.

Criminele activiteiten

Volgens de gemeente zorgen de grote hoeveelheden drugs en het drugslaboratorium voor ‘gevaarlijke omstandigheden voor de omgeving’ en leidt het ook tot ‘een negatieve aantrekkingskracht op criminele activiteiten’. Vandaar dat burgemeester Van Zanen heeft besloten om op grond van de Opiumwet de twee garageboxen voor drie maanden te sluiten. Maandag ging de tweede garagebox dicht. Direct omwonenden kregen hierover een brief. In een verklaring laat de burgemeester weten dat het bestrijden van ondermijning een van zijn prioriteiten voor de komende jaren is. ‘Criminaliteit ondermijnt onze stad, met ernstige gevolgen: inwoners en ondernemers ondervinden schade en wijken worden onveilig.’ Hij roept de inwoners dan ook op om, als ze vermoeden dat ergen criminele activiteiten plaatshebben, dit te melden bij de politie.

Foto : Wijkagent Zeehavengebied Evert-jan

7 gedachten over “Burgemeester sluit garageboxen op Scheveningen na grote drugsvangst

 • 28/12/2022 om 16:48
  Permalink

  I have not checked in here for a while because I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

  Beantwoorden
 • 05/12/2022 om 20:39
  Permalink

  Hi there very cool blog!! Guy .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your website and take the feeds additionallyKI’m satisfied to search out numerous helpful information here in the submit, we want develop extra techniques in this regard, thank you for sharing. . . . . .

  Beantwoorden
 • 23/11/2022 om 16:08
  Permalink

  F*ckin’ awesome things here. I am very glad to look your post. Thanks so much and i’m taking a look ahead to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?

  Beantwoorden
 • 25/07/2022 om 20:41
  Permalink

  I just could not go away your website prior to suggesting that I extremely loved the standard information an individual provide in your visitors? Is going to be again regularly to check out new posts

  Beantwoorden
 • 08/07/2022 om 19:32
  Permalink

  Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *