Burgemeester sluit garageboxen op Scheveningen na grote drugsvangst

Scheveningen – Op last van de Haagse burgemeester Jan van Zanen heeft de politie twee garageboxen op Scheveningen gesloten. In de ruimten werden al eerder harddrugs, wapens en grondstoffen om xtc te maken aangetroffen. Omdat dit volgens de burgemeester leidt tot gevaar voor de omgeving moeten de boxen nu drie maanden dicht.Het besluit van de Haagse burgemeester volgt op een grote politieactie op 13 april van dit jaar. Toen werden in de strijd tegen een groot internationaal crimineel drugsnetwerk op meerdere plekken in de stad invallen gedaan. Agenten doorzochten onder meer woningen, bedrijfspanden en garageboxen in Scheveningen. In twee boxen aan de Zeesluisweg vond de politie meerdere kilo’s harddrugs, een aantal (nep)wapens en benodigdheden voor de productie van MDMA. Dat is een stof die wordt gebruikt voor het maken van xtc-pillen. Bij de actie werden destijds ook negen mannen aangehouden in de leeftijd van 27 tot en met 59 jaar. Zij worden verdacht van drugshandel, drugsexport en witwassen.

Criminele activiteiten

Volgens de gemeente zorgen de grote hoeveelheden drugs en het drugslaboratorium voor ‘gevaarlijke omstandigheden voor de omgeving’ en leidt het ook tot ‘een negatieve aantrekkingskracht op criminele activiteiten’. Vandaar dat burgemeester Van Zanen heeft besloten om op grond van de Opiumwet de twee garageboxen voor drie maanden te sluiten. Maandag ging de tweede garagebox dicht. Direct omwonenden kregen hierover een brief. In een verklaring laat de burgemeester weten dat het bestrijden van ondermijning een van zijn prioriteiten voor de komende jaren is. ‘Criminaliteit ondermijnt onze stad, met ernstige gevolgen: inwoners en ondernemers ondervinden schade en wijken worden onveilig.’ Hij roept de inwoners dan ook op om, als ze vermoeden dat ergen criminele activiteiten plaatshebben, dit te melden bij de politie.

Foto : Wijkagent Zeehavengebied Evert-jan

26 gedachten over “Burgemeester sluit garageboxen op Scheveningen na grote drugsvangst

 • 30/03/2023 om 08:49
  Permalink

  Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

  Beantwoorden
 • 30/03/2023 om 08:42
  Permalink

  Howdy! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to look it over. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Superb blog and fantastic design.

  Beantwoorden
 • 18/03/2023 om 23:24
  Permalink

  Thank you for the auspicious writeup. It if truth be told was a leisure account it. Glance complicated to far introduced agreeable from you! By the way, how could we keep up a correspondence?

  Beantwoorden
 • 13/03/2023 om 08:48
  Permalink

  What¦s Going down i am new to this, I stumbled upon this I’ve found It positively useful and it has aided me out loads. I am hoping to contribute & help other users like its helped me. Great job.

  Beantwoorden
 • 13/03/2023 om 07:12
  Permalink

  Great tremendous issues here. I?¦m very happy to look your post. Thank you a lot and i am taking a look forward to touch you. Will you please drop me a mail?

  Beantwoorden
 • 13/03/2023 om 06:20
  Permalink

  Wow! Thank you! I continuously wanted to write on my website something like that. Can I include a fragment of your post to my site?

  Beantwoorden
 • 03/03/2023 om 13:04
  Permalink

  Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, wonderful blog!

  Beantwoorden
 • 03/03/2023 om 12:58
  Permalink

  I have been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this info So i’m happy to convey that I have an incredibly good uncanny feeling I discovered just what I needed. I most certainly will make certain to don’t forget this site and give it a glance on a constant basis.

  Beantwoorden
 • 03/03/2023 om 12:35
  Permalink

  I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this website. Thanks, I?¦ll try and check back more often. How frequently you update your web site?

  Beantwoorden
 • 25/02/2023 om 15:16
  Permalink

  Can I just say what a relief to search out somebody who truly is aware of what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know find out how to deliver an issue to light and make it important. Extra folks have to read this and perceive this aspect of the story. I cant consider youre no more widespread because you definitely have the gift.

  Beantwoorden
 • 28/12/2022 om 16:48
  Permalink

  I have not checked in here for a while because I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

  Beantwoorden
 • 05/12/2022 om 20:39
  Permalink

  Hi there very cool blog!! Guy .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your website and take the feeds additionallyKI’m satisfied to search out numerous helpful information here in the submit, we want develop extra techniques in this regard, thank you for sharing. . . . . .

  Beantwoorden
 • 23/11/2022 om 16:08
  Permalink

  F*ckin’ awesome things here. I am very glad to look your post. Thanks so much and i’m taking a look ahead to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?

  Beantwoorden
 • 25/07/2022 om 20:41
  Permalink

  I just could not go away your website prior to suggesting that I extremely loved the standard information an individual provide in your visitors? Is going to be again regularly to check out new posts

  Beantwoorden
 • 08/07/2022 om 19:32
  Permalink

  Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *