Haagse rugbyster Renée met mes gedood en daarna in brand gestoken

Scheveningen – De 23-jarige Renée uit Den Haag is in mei van dit jaar eerst ’meerdere malen met een mes dan wel scherp voorwerp in de hals en/of het hoofd en/of bovenlichaam heeft gestoken’. doodgestoken en daarna in brand gestoken. Dat blijkt uit de voorlopige dagvaarding. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de 41-jarige Ferry T op die manier willen proberen om de doodsoorzaak te verhullen.

De 23-jarige Renée werd die zaterdagnacht na ’een melding van een brand’ dood aangetroffen naast het voetpad, op een steenworp afstand van haar oppasadres waar ze tijdelijk woonde. De avond ervoor had ze met haar teamgenootjes van de Haagsche Rugby Club (HRC) een horecatour door de hofstad, die was geëindigd op het Malieveld.

Hoe Renée en Ferry T. die nacht met elkaar in aanraking kwamen, is vooralsnog onduidelijk. Recent deed de politie aanvullend onderzoek op de plek waar de rugbyster werd gevonden.

Er werden onder meer 360-gradenbeelden gemaakt van de locatie. De advocaat van T., mr. Bob Kaarls, heeft de rechtbank inmiddels gevraagd om zijn cliënt psychologisch te laten onderzoeken door het Pieter Baan Centrum. „De rechter gaat hierin mee, maar omdat er een wachtlijst is bij het PBC, verwacht ik dat de zaak pas begin volgend jaar inhoudelijk zal worden behandeld”, aldus Kaarls, die ook nog wacht op ’technische en forensische rapportages’.

Het brandende stoffelijk overschot van de jongevrouw werd in de nacht van 22 op 23 mei aangetroffen op het fietspad van de Doorniksestraat in Den Haag, vlak achter de Scheveningse gevangenis. Een dag later werd de Ferry T (41) uit Den Haag aangehouden als verdachte.

Wat in de ogen van justitie het motief voor de moord is, is nog niet bekendgemaakt. Aanstaande maandag 16 Augustus is de eerste zitting in deze rechtszaak.

271 gedachten over “Haagse rugbyster Renée met mes gedood en daarna in brand gestoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *