Duindorp houdt Demonstratie voor het behouden van het vreugdevuur

Duindorp – Niet één Groot vreugdevuur maar tientallen vuurtjes in vuurtonnen. Geen rellen zoals andere media graag gezien hadden maar een Demonstratie. De jaarwisseling in de wij gezellig.

Welkom in Duindorp’, staat er in lichtslingers geschreven boven het Tesselseplein, het hart van de wijk die traditioneel een slechte pers heeft rond de jaarwisseling. Allemaal vooringenomenheid, menen veel Duindorpers.

‘s Middags was er een aangekondigde Demonstratie op het Tesselseplein, toen daar een keurig bij de gemeente en de politie aangemelde bijeenkomst werd gehouden voor behoud van de traditie om met oud en nieuw een vreugdevuur op het strand te ontsteken. Jongeren dansten, en wat melden diverse media? Dat de feestvierders geen anderhalve meter afstand hielden.

Bij de demonstratie waren vooral kinderen onder de 18 jaar onder toezicht van hun ouders.

Vooraf wordt beoordeeld of een demonstratie een gevaar voor de verkeersveiligheid of volksgezondheid oplevert en dat was hier niet het geval, aldus een woordvoerder van de gemeente. De organisatie van de demonstratie is zelf verantwoordelijk voor het naleven van coronaregels.

De demonstratie moest om 18.00 uur donderdagavond afgelopen zijn. De gemeente wil nog niet vooruitlopen op een mogelijke aanpak van de demonstranten. Eerst wordt de organisatie aangesproken, daarna volgt een formele waarschuwing en ook daarna zijn er allerlei mogelijkheden.

Op sociale media wordt met afkeuring gereageerd op de beelden.

Foto’s : Duindorp Online.

Men herdenkt buurtbewoners die hen ontkomen zijn de afgelopen jaren.

4 gedachten over “Duindorp houdt Demonstratie voor het behouden van het vreugdevuur

 • 06/12/2022 om 12:00
  Permalink

  After study a few of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

  Beantwoorden
 • 22/11/2022 om 12:40
  Permalink

  I have recently started a website, the information you provide on this website has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *