Politie grijpt in na veel overlast

De afgelopen dagen heeft een groep jongeren meerdere keren gezorgd voor onrust in de omgeving van het Tesselseplein en de Pluvierstraat. Vrijdagavond greep de politie in.

Woensdagavond 14 oktober rond 22.00 uur zou er door een groep jongeren brand gesticht zijn en werden de ruiten van een HTM-bus ingegooid. De bus is doorgereden in verband met veiligheid van de chauffeur. In overleg met de HTM werd de rest van de dienstregeling de bewuste route niet meer gereden.

Op donderdagavond 15 oktober werden er opnieuw containers in brand gestoken en twee politievoertuigen werden bekogeld met flessen en stenen. Hierdoor werden de ruiten van de politievoertuigen vernield.

Op vrijdagavond 16 oktober greep de politie in. De inzet was er op gericht te voorkomen dat er opnieuw incidenten zouden plaatsvinden in Duindorp. Om die reden voerde de politie ’s avonds onder meer verkeerscontroles uit om mensen die niet in de wijk thuishoorden te weren. Het werd toch even onrustig in de wijk toen er met onder meer vuurwerk en stenen werd gegooid naar de politie. Ook werd er een bushokje vernield en werd er op verschillende plekken brand gesticht. De Mobiele Eenheid (ME) werd rond middernacht ingezet om de rust te laten terugkeren.

Er is door de HTM en door de agenten aangifte gedaan van vernieling. De recherche start een onderzoek naar de verdachten en neemt deze incidenten uiterst serieus. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *