Groen licht voor Vreugdevuur Duindorp

Duindorp – Maandenlang hebben de organisatoren van Duindorp vreugdevuur zich ingezet om te zorgen dat ze dit jaar weer het nieuwe jaar in kunnen luiden mét een vreugdevuur. Een vreugdevuur die anders dan anders is, voorzien van de nodige vergunningen en regelementen. Een gebied dat voor de organisatie, totaal onbekend was en waar zij, naast hun eigen werkzaamheden, volledig voor in het diepe zijn gesprongen.

Vooral positieve gesprekken met gemeente, hulpdiensten en andere instanties hebben ervoor gezorgd dat de Organisatoren toch een vergunningsaanvragen in hebben kunnen dienen bij de gemeente Den Haag waar beide organisatie achter staan. zij zijn dan ook zeer dankbaar voor deze leermomenten.

Dit plan is meerdere malen beoordeeld en voorzien van adviezen. Zojuist is bekend geworden dat de vooruitzichten op vreugdevuren in de Haagse regio positief zijn. Ook Duindorp heeft te horen gekregen dat de gemeente het plan groen licht heeft gegeven, waardoor er een grote kans is dat het vreugdevuur er dit jaar weer is.

Ze hebben te horen gekregen dat ze een goed plan hebben, een plan die als basis dient voor niet alleen het vreugdevuur van dit jaar, maar ook voor de jaren in de toekomst, een plan waar zij verder op kunnen bouwen. Ook de ontheffingen, milieuvergunning en waterschapsvergunning zijn aangevraagd en ondertussen is het grote deel daarvan reeds goedgekeurd en gepubliceerd.

Met hun plan gaan zij terug in de tijd, een kleinere vuurstapel van 10m x 10m x 10m die volledig met de hand wordt opgebouwd. Uiteraard is dit een verschil met de stapels die voorheen opgebouwd zijn, maar de organisatoren zijn al blij dat ze het vertrouwen hebben gewonnen om er weer een groot feest van te maken.

Dat het een feest moet worden zijn wij als organisatie eensgezind over. Daarom focussen wij ons dit jaar nog wat meer dan voorgaande jaren niet alleen op de opbouw van de vuurstapel, maar vooral ook om de activiteiten voor iedereen en vooral de jeugd eromheen.

Allemaal goede vooruitzichten dus, maar we zijn er nog niet… zegt de Organisatie van het Vreugdevuur. Er zijn nog een aantal dingen waar wij keihard aan werken om te zorgen dat we vanaf 26 december 2020 op het strand kunnen staan. Zo hebben wij bijvoorbeeld net als iedere Nederlander te maken met COVID-19 en de richtlijnen daarvoor. Toch doen wij er alles aan om een protocol op te zetten en daarmee er voor te zorgen dat dit evenement veilig gaat verlopen.

Ook hier gaan zij weer hard aan werken en zijn positief ingesteld dat wij er samen met jullie voor gaan zorgen dat ook dit geen reden moet zijn om het feest dit jaar niet door te laten gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *