EOD Brengt meerdere Explosiven tot ontploffing

Scheveningen – Op het strand van Scheveningen zijn Dinsdagmiddag meerdere explosive tot ontploffing gebracht door De Explosieven Opruimingsdienst Defensie ( EOD ).

De EOD bracht diverse explosieven, die de afgelopen dagen in Rijswijk en Delft gevonden waren, op een gecontroleerde manier tot ontploffing. Bij de gevonden explosieven zaten onder meer 57 stuks aan 20 millimeter boordmunitie uit de Tweede Wereldoorlog.

Het strandje naast het havenhoofd werd gedeeltelijk ontruimd. Bij de waterlijn had de EOD zorgvuldig een gat van 3,5 meter gegraven om de explosieven met een extra lading springstof tot ontploffing te brengen. Onder toeziend oog van een aantal strandgasten gingen de explosieven met een flinke plof ‘de lucht in’.

2 gedachten over “EOD Brengt meerdere Explosiven tot ontploffing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *