Zoekactie naar surfer Mathijs gestaakt voor vandaag: geurspoor levert niets op

Scheveningen – Tijdens de grote zoektocht vandaag sloeg één van de speurhonden aan.

De honden zijn getraind om de geur van een lichaam te herkennen. Als de hond aanslaat zou dat erop kunnen duiden dat het lichaam van Mathijs daar in de buurt zou liggen. En omdat er in de afgelopen weken al meermalen rond het havenhoofd is gezocht, zou het logisch zijn dat het stoffelijk overschot onder water vast zou zitten.

Daarom werden er duikers ter plaatse gevraagd. Het noordelijk havenhoofd werd voor het publiek afgesloten.

Na ongeveer een uur werd geconcludeerd dat het blijkbaar ‘loos alarm’ was, en vertrok alles weer. Het noordelijk havenhoofd werd daarna weer vrijgegeven mogelijk gaat de zoektocht weer veder als het laag water is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *