Dodelijk slachtoffers zijn tussen de 22 en 38 jaar oud.

Scheveningen – Bij het zijn in totaal vijf personen overleden.

De hulpdiensten hebben voor de kust van Scheveningen gisteravond meerdere watersporters uit het water gered. Twee daarvan zijn nog gereanimeerd, maar zijn desondanks helaas ter plaatse overleden. Een derde is met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd. 

In eerste instantie was zeker dat er nog één watersporter was vermist; en mogelijk meerdere. Gisteravond is de zoekactie omstreeks 22:30 uur gestaakt omdat het te donker werd. Agenten hebben vannacht de kustlijn nauwlettend in de gaten gehouden.

Dinsdagochtend liet een woordvoerder van de politie Den Haag weten dat er, op basis van onderzoek, inderdaad nog drie personen worden vermist. Vanmorgen is om 06:00 uur de zoekactie hervat. Het zoeken wordt ook nu weer bemoeilijkt door de dikke laag schuim die op het water drijft.

Update 10:00 uur Er zijn inmiddels twee personen uit het water gehaald; een derde is gezien maar nog niet geborgen. Het dodental komt daarmee op 5 (met de twee slachtoffers die gisteravond al uit het water gehaald zijn).

De hulpdiensten zetten de zoektocht voort. Daarbij worden er allerlei onbeheerde kite- en surfboards gevonden in de branding. Er wordt verzocht of de eigenaren daarvan contact op willen nemen, zodat uitgesloten kan worden dat de eigenaren daarvan ook in problemen gekomen zijn.

12-05-2020 15:20

Persconferentie gemeente Den Haag: De vier bekende slachtoffers zijn tussen de 22 en 38 jaar, uit Den Haag en Delft. Een 23-jarig slachtoffer uit Delft is wel gezien, maar is weggedreven en nog niet gevonden.

Een 40-jarig persoon die gisteravond uit het water werdt gehaald en naar het ziekenhuis werdt vervoerd is nu weer thuis.

De zoekactie is op dit moment gestaakt.

Foto’s / Video . https://youtu.be/i5R7Tpvf1RE

©Duindorp online
©Duindorp online
©Duindorp online
©Duindorp online
©Duindorp online
©Duindorp online
©Duindorp online
©Duindorp online
©Duindorp online
©Duindorp online
©Duindorp online
©Duindorp online
©Duindorp online
©Duindorp online
©Duindorp online

Een gedachte over “Dodelijk slachtoffers zijn tussen de 22 en 38 jaar oud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *