Grote brand in woning Voltastraat

In de Voltastraat heeft vanmiddag een grote brand gewoed in een dakopbouw van een woning.

De brand werd rond kwart over twaalf gemeld en ging gepaard met dikke, zwarte, rook die tot ver buiten Den Haag zichtbaar was. De zwarte rook werd vermoedelijk veroorzaakt door de combinatie van gebeitst hout en rollen bitumen dakbedekking.

De brand heeft gewoed in een dakopbouw, en heeft zich al snel uitgebreid naar het dakterras van de naast gelegen woningen. Er gaan geluiden rond dat er dakdekkers bezig waren ten tijde van het ontstaan van de brand, maar dat kon nog niet worden bevestigd. De brandweer schaalde direct bij aankomst op naar ‘grote brand’.


Er zijn een aantal personen in de ambulance onderzocht op rookinhalatie- . Eén persoon kwam tijdens de brand uit de dakopbouw kruipen, en is met brandwonden en verschijnselen van rookinhalatie vervoerd naar het ziekenhuis.

Volgens de woordvoerder van de brandweer is de brand ontstaan in een dakkapel, en is de brand overgeslagen naar de woning. 

Er zijn twee gasflessen ontploft. Eén van de gasflessen is terecht gekomen op het balkon van een woning aan de Snelliusstraat.

Een zevental omliggende woningen waren ontruimd vanwege de brand. Nadat de brand onder controle was, konden een aantal bewoners terug naar hun woningen. Stichting Salvage zal de getroffen bewoners ondersteunen bij het afhandelen van de schade. Met name het getroffen pand en de buren zullen ook veel waterschade hebben.

©Duindorponline
©Duindorponline
©Duindorponline
©Duindorponline
©Duindorponline
©Duindorponline
©Duindorponline
©Duindorponline

2 gedachten over “Grote brand in woning Voltastraat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *